Ove er årets Mammut-hit

Fredrik Backmans humoristiske roman "En mann ved navn Ove" er årets Mammut-bestselger så langt. Fremdeles har du noen dager på deg til å gjøre årets Mammut-kupp. Se Topp 10 fra åpningsuka her.

Ove er 59 år. Han kjører Saab. Han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden. Men han topper årets Mammut-listen.

Årets bestselger på Mammut etter første salgsuke er Fredrik Backmans En mann ved navn Ove. På andre- og tredjeplass på salgstoppen finner vi henholdsvis Lars Myttings roman Svøm med dem som drukner og Jeg er Pilegrim av Terry Hayes. De blir på salgstoppen etterfulgt av flere romaner og strikkebøker. Men som alltid selges det av den store bredden. Alle årets 1200 titler har funnet sine lesere på årets Mammut.

 

En mann ved navn Ove

 

Mer strikk i toppen, mindre barn

– I år er det solgt aller flest romaner, de tar de fire øverste plassene på bestselgerlisten. De er etterfulgt av strikkebøker og flere romaner. Dermed en litt atypisk toppliste, som tidligere har vært uten strikkebøker og med flere barnebøker, sier Cecilie Brun Løwe, prosjektleder Mammutsalget.

– Mange benytter nok anledningen til å fylle nattbordet med alle de bøkene de selv ønsker å lese, tror Løwe. Hun fortsetter: – Barnebøkene er ikke langt unna topplisten, så som vanlig er det nok mange foreldre som ser sitt snitt til å utvide boksamlingen til de minste og hamstre bursdagsgaver.

 

– Gode tilbakemeldinger

Mammutsalget fortsetter i god tradisjon, 131 år etter første gang, med stort boksalg og mange fornøyde kunder.

– Årets Mammut har vært veldig godt besøkt, og bokhandlere har fått mange tilbakemeldinger fra kunder som er godt fornøyd med årets utvalg, sier administrerende direktør i Bokhandlerforeningen, Trine Stensen.

I alt er det i overkant av 1200 unike titler på Mammut: 787 papirbøker, 25 lydbøker og 449 e-bøker er 449. Det er 453 påmeldte bokhandlere, inkl. nettbokhandlere, og 73 forlag på årets Mammutsalg. Mammutsalget varer fram til lørdag 27. februar.

 

Her er Mammut-bestselgerne i åpningsuka:

  1. Fredrik Backman: En mann ved navn Ove (Cappelen Damm)
  2. Lars Mytting: Svøm med dem som drukner (Gyldendal)
  3. Terry Hayes: Jeg er Pilegrim (Bazar)
  4. Hanne Kristin Rohde: Mørke hjerter (Kagge)
  5. Oddný Jónsdóttir: Islandsk strikk (Samlaget)
  6. Jussi Adler Olsen: Alfabethuset (Aschehoug)
  7. Liane Moriarty: Ektemannens hemmelighet (Pantagruel)
  8. Jon Fosse: Andvake – Olavs draumar – Kveldsvævd (Samlaget)
  9. Dal-Pedersen/Lynne/Strand: Strikkesidas favoritter (Gyldendal)
  10. Edvard Hoem: Slåttekar i himmelen (Oktober)

 

Hovedbilde: En mann ved navn Ove er blitt en «hit» også på norske kinoer den siste tiden, med Rolf Lassgård i hovedrollen.