Nordisk heder til Knausgård

Karl Ove Knausgård (Foto: Thomas Wågström/Oktober)

Karl Ove Knausgård tildeles Svenska Akademiens nordiske pris.

I dag ble det kjent at Karl Ove Knausgård tildeles Svenska Akademiens nordiske pris for 2019. Prisen er på 400.000 kroner og overrekkes under en seremoni i Stockholm 3. april.

Prisen ble innstiftet i forbindelse med Svenska Akademiens 200-årsjubileum i 1986, og blir tildelt nordiske mottakere som har gjort en betydningsfull innsats innenfor et av Akademiens virksomhets- eller interesseområder. Dag Solstad mottok prisen i 2017, mens i fjor det var den svenske forfatteren Agneta Pleijel som ble hedret.

Prisvinner i flere land

Karl Ove Knausgård har mottatt flere store litterære priser de siste årene, både i Norge og internasjonalt. I 2017 ble Knausgård tildelt Austrian State Prize for European Literature og The Jerusalem Prize for sitt forfatterskap, mens han i 2016 ble tildelt den prestisjetunge Sunday Times Award for Literary Excellence.

Året før mottok Knausgård den anerkjente tyske avisen Die Welts litteraturpris for sitt forfatterskap, og samme år mottok han i tillegg Wall Street Journal´s Innovator Award 2015 og den italienske Malaparte-prisen.