Norden flettes sammen

Ikke bare i Norge: Høstens mest overraskende boksuksess i Danmark ble en bok om fletting, av to 14 år gamle jenter!

Med 60 000 solgte eksemplarer ble Fletninger – Step-by-step guide en av julens storselgere i Danmark.

En av den norske bokhøstens store salgsoverraskelser ble Fletteboka (Forlaget Press). Forlaget People’s Press i Danmark fulgte den samme resepten: Tok et nett-fenomen om hårfletting og pakket det inn mellom permer.

 

Tidenes yngste?

–En overraskende og gledelig suksess, sier Jakob Kvist, kreativ direktør i Peaople’s Press, til det danske bransjemagasinet Bogmarkedet. – Vi hadde forventninger til den, men ikke i den størrelsesorden. At den skulle knive med de aller beste, var vi slett ikke forberedt på.

 

Flettebok

 

Boken gikk til topps på flere danske bestselgerlister. Og det med tidenes kanskje yngste bestselger-forfattere: Det er de to 14-årige jentene Marie Moesgaard Wivel og Laura Kristine Arnesen som står bak prosjektet.

 

Oppdaget på Instagram

–Jeg tror det var noen i redaksjonen som kjente noen som kjente noen som kjente jentene. Så gikk det opp for oss hvor stort dette var i ferd med å bli på Youtube og Instagram, sier Kvist til Bogmarkedet.

Med over 50 000 følgere på Instagram sist sommer, hadde jentene rukket å bli et fenomen i Danmark. People’s Press var ikke sene med å hente inn jentene. Det har de ikke angret på.

–Et lykketreff, sier Jakob Kvist.