NM-pokalen til Jantes Inferno

ETTERLENGTET SEIER: Ikke noe å si på seiersgleden ved bordet til Jantes Inferno.

Jaaaah – endelig! Jantes Inferno sikret seg NM-tittelen i litteraturquiz.

Noen quiz-seire henger høyere enn andre i Bok-Norge. Litteraturquizen på Lillehammer er den ene, NM i litteratur er den andre. Og nå er årets norgesmestre kåret.

Etter mange år med gode plasseringer helt der oppe, kunne laget Jantes Inferno med lagleder Jone Frafjord i spissen endelig innta førsteplassen. Mesterskapet gikk av stabelen på Litteraturhuset i Oslo, med mye grubling og diskusjon, og generelt god stemning.

MYNDIG-MUNTRE QUIZMASTERE: Anne Gaathaug (t.v.) og Tuva Ørbeck Sørheim.

Quizmastere var som vanlig Tuva Ørbeck Sørheim og Anne Gaathaug, som muntert og myndig loset forsamlingen gjennom kvelden.

Tøff konkurranse

Vinnerlaget besto av: Jone Frafjord, Brita Rojahn, Toril Opsahl, David Tørre Asprusten, Ole Martin Halck og Martha Cecilie Gjelseth. Konkurransen var som vanlig skarp, med mange forfatter-profiler og «proff-quizere» i salen. Jantes Inferno vant med 62 poeng av 84 mulige. Andreplassen gikk til laget 16.07.41 med 59 poeng. Vinnerlaget fra 2019 (siste før pandemien tok oss), Kaptein Alvings Minde, kom tok bronsen med 57 poeng.

POKALEN ER VÅR!: Endelig bar det helt til topps for Jantes Inferno.

Og hvis du selv ikke var der, men har lyst til å bryne deg på de samme spørsmålene som NM-eliten – enten alene eller sammen med familie og venner – presenterer vi hele quizen på Bok365 i romjula.

(Alle foto: Aslaug Gaundal, Stiftelsen Litteraturhuset)