Michelet høstens sakprosa-ess?

Marte Michelet som et av de sterkeste kortene i en sakprosa-høst som også inneholder flere sterke biografier, skal vi tro kjedelederne.

– Michelet og Thor Gotaas, sier Norli Libris-sjef John Thomasgaard, når vi utfordrer han til å plukke ut de sterkeste sakprosa-kortene. – Norges største matblogger og kokebokdronning Trine Sandberg er også tilbake – og denne gangen inviterer hun til fest. Med nye bøker om blant annet Kongen og Erik Bye ligger det an til å være mye godt nytt også for den som er opptatt av biografier, sier han.

 

JOHN THOMASGAARD: – Mye for biografi-entusiaster.

 

Tror på Evensen-biografi

Helén Foss i Fri Bokhandel tror også Marte Michelets bok vil få mye oppmerksomhet. I likhet med matblogger Trines nye.

Trine inviterer kommer sikkert også til å gå bra, Oddgeir Bruaset selger godt blant våre medlemmer, og biografien om Jens Evensen tror jeg også mange gjerne vil lese. Jeg er dessuten veldig spent på boka Norske ødegårder. Den ser ut til å kunne bli en vakker bok som nok vil interessere mange. Og så ble jeg begeistret for tittelen til Kagges bok Ord som får menn til å gråte, signert Ole Torp. Om finishen på boka blir bra tror jeg også den kan bli en god selger. Men det er ikke alltid en tittel blir som jeg forestiller meg, sier Helén Foss.

 

Strikke-trenden holder seg

Tanum-sjef Karin Mundal ser ingen store nye trender innen sakprosaområdet, men registrerer at flere kjente forfattere kommer med ny bok.

– Strikking som trend holder seg gjeldende og ny Klompelompe-bok er en sikker bestselger, sier ARK-sjef Linda Frid Andresen. – Ellers er det mange andre strikkebøker med kofter og votter – og så gleder vi oss til julegenser-strikkebok fra Font.

 

TROR PÅ JULE-STRIKK: Linda Frid Andresen.

 

Det kommer flere biografier til høsten og vi har store forventninger til Per Egil Hegges biografi om Kongen, sier Andresen. – Torgrim Eggens bok om Erik Jensen-saken kan nok selge mye, og det samme kan boka til bloggeren bak bloggen Mamma til Michelle.

 

Vil gjøre det godt på norsk

Utopia for realister er en bestselger på engelsk og vil nok selge godt også på norsk, og det kan også Brageprisvinner Marte Michelets bok De som visste gjøre, sier hun. – Trines mat-suksessen fortsetter. Denne gangen er det festmat som er temaet i Trine inviterer. Og når Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen slår seg sammen og lager kokebok antar vi det blir suksess.

Stian Simonsen i Notabene mener det er en relativt svak sakprosaliste i høst, men har tro på Bjørn Olav Jahrs Drapene i Baneheia.

 

Torsdag: Kjedelederne om barnebokhøsten.

NB: Marte Michelets bok er utsatt til 2018.

(Foto Marte Michelet: Jørn H. Moen / Gyldendal)