Med Irving i fortiden

John Irving er en av mange forfatter-stjerner som er ute med ny roman til høsten. Her er noen av bokhøstens engelskspråklige høydepunkter.

John Irvings Avenue of Mysteries kommer i november, og handler om Juan Diego som lever i fortiden.

Også Margaret Atwood er på banen denne høsten med ny enkeltstående roman. The Heart Goes Last er en dystopisk historie om et ungt par som deltar på et sosialt eksperiment, noe som får tragiske konsekvenser. The Japanese Lover av Isabel Allende har også planlagt utgivelse i november. Romanen starter i Polen i 1939, og beveger seg helt frem til vår tid.

Nytt fra Kate Morton

Kate Morton har blitt en bestselger med sine romaner. I The Lake House møter leserne unge Alice Edevane, som lever på familiens gods i Cornwall i England. Under Sankthansfeiringen på godset forsvinner 18 måneder gamle Theo. Vi møter Alice igjen flere tiår senere, og hun har ikke klart å glemme det gamle mysteriet. The Marriage of Opposites av Alice Hoffman har handling fra den tropiske øya St Thomas tidlig på 1800-tallet. Rachel vokser opp blant jøder som har flyktet fra Inkvisisjonen.

Vanessa Diffenbaugh skjøt fart inn på bestselgerlistene med The Language of Flowers, og også i Norge har romanen solgt godt. I august kommer hennes nyeste roman, We Never Asked for Wings. Jojo Moyes er aktuell med After You i september. Dette er oppfølgeren til bestselgeren Me Before You. Skuespiller Ethan Hawke har skrevet Rules for a Knight, som har handling fra 1483.

9781451649321_572baAlice jubilerer
I år er det 150 år siden klassikeren Alice i eventyrland av Lewis Carroll ble utgitt. Den bestselgende forfatteren av Wicked, Gregory Maguire, har skrevet sin versjon av eventyret i After Alice. Jonathan Franzen er aktuell med Renhet, og det kommer en ny klassisk kjærlighetshistorie fra bestselgeren Nicholas Sparks. Sebastian Faulks er klar med Where My Heart Used to Beat. Amitav Ghost er aktuell med Flood of Fire, som er siste del i hans Ibis-trilogi.

Salman Rushdie har skrevet Two Years, Eight Months and Twenty-Eight Nights, en roman inspirert av gamle fortellertradisjoner. I arkivene til the New York Public Library fant man flere noveller skrevet av Truman Capote. Historiene ble skrevet da han var tenåring og ung mann. I november kommer samlingen The Early Stories of Truman Capote. Colum McCann er ute med sin første novellesamling på tolv år. Thirteen Ways of Looking kommer i oktober. Fra Alice LaPlante kommer Coming of Age at the End of Days.

Spøkelser fra fortiden
James Lee Bruke er aktuell med House of the Rising Sun i desember, en historie om en far og sønn som skilles av en krig. Audrey Niffenegger har samlet spøkelseshistorier fra storheter som Edgar Allen Poe, M.R. James og Neil Gaiman i samlingen Ghostly. Skuespiller Kevin Costner har gått sammen med Jon Baird og skapt en ny serie kalt The Explorers Guild. Her stifter leserne bekjentskap med en gruppe eventyrere som reiser til mytiske steder for å oppklare myserier. Den første boken, A Passage to Shambhala, har handling fra 1. verdenskrig. Lucy Clarke er klar med Blue, og Garth Stein er aktuell med A Sudden Light. Beatriz Williams er aktuell med Along the Infinite Sea, og Erica Jong har skrevet sin første bok på ti år. Fear of Dying kommer i september, og er oppfølgeren til klassikeren Fear of Flying.

Skriver om Mark Twain
Lynn Cullen ble en bestselger med Mrs Poe, og nå kommer Twain’s End. Her skriver Cullen om forholdet mellom forfatter Mark Twain, hans private sekretær og hans sakfører. Adriana Triganis nyeste roman All the Stars in the Heavens har handling fra Los Angeles på 1930-tallet. Virginia Baileys debutroman Early One Morning blir allerede snakket mye om. Her handler det om to kvinner som redder et barn under 2. verdenskrig, en handling som skal få store konsekvenser. Boken skal appellere til lesere som likte Saras nøkkel og Suite Francaise. Fra Wilbur Smith kommer Golden Lion. Lauren Groff er aktuell med Fates and Furies.

Millionselger
Micth Albom har solgt over 35 millioner bøker på verdensbasis, og er oversatt til 42 språk. Hans nyeste roman har fått tittelen The Magic Strings of Frankie Presto. Garth Risk Hallberg debuterer med en roman på 900 sider. Filmrettighetene til City of Fire er alt solgt. Handlingen finner sted i 1970-tallets New York. Robert Harris har skrevet Dictator, som er siste del i hans trilogi fra det gamle Roma. Ernest Cline er aktuell med Armada. Britiske Susan Barkers roman The Incarnations blir kalt «Kinas Midnattsbarn». Geraldine Brooks kommer med The Secret Chord i september, og her har hun skrevet om livet til bibelske Kong David. Fra Ron Rash kommer Above the Waterfall. Alex Brunkhorst debuterer med The Gilded Life of Mathilda Duplaire. Sloane Crosley gjør sin debut med The Clasp.

9780062395108_ca0e4Mer Harry Bosch
Michael Connelly har skrevet en ny roman med Harry Bosch i hovedrollen. I The Crossing slår Bosch seg sammen med Mickey Haller for å løse et mord. Anthony Horowitz skriver på en ny, original historie om Ian Flemings James Bond. Trigger Mortis har handling fra 1950-tallet, og utgis under velsignelse av «The Ian Fleming Estate». Boken baserer seg delvis på tidligere uutgitt materiale fra Fleming.

Nytt fra skrekk-kongen

Stephen King har skrevet en rekke noveller opp gjennom årene. I november kommer The Bazaar of Bad Dreams hvor han har samlet nyere noveller. Ruth Rendell har vunnet hele tre Edgar-prisen, og er klar med Dark Corners i desember. Patricia Cornwell har skrevet en ny bok om Scarpetta kalt Depraved Heart. Lee Child er ute med en ny thriller om Jack Reacher i Make Me. Karin Slaughter er aktuell med Pretty Girls, og fra Denise Mina kommer Blood, Salt, Water. John Grisham er klar med Rogue Lawyer i oktober.

Produktiv forfatter
James Patterson er som vanlig produktiv, og er aktuell med Cross Justice i november, en ny krim med Alex Cross i hovedrollen. Han har også skrevet The Murder House sammen med David Ellis, og er aktuell med Private Sydney. Katy Reichs er aktuell med Speaking in Bones. Susan Grafton har skrevet den 24 boken i serien om Kinsey Millhone. Den heter X. The Woman Who Walked in Sunshine er en ny tittel I Alexander McCall Smiths bestselgende serie Detektivbyrå nr 1.

Fra Simon Toyne kommer The Searcher. Mary Higgins Clark og Alafair Bruke har skrevet All Dressed in White. Fra Peter May kommer Entry Island, og John Connolly er aktuell med A Song of Shadows hvor vi igjen møter Charlie Parker. Chris Holm har skrevet flere noveller tidligere. Nå er han aktuell med krimromanen The Killing Kind, hvor han skriver om en leiemorder som spesialiserer seg på å drepe andre leiemordere. A Line of Blood av Ben McPherson er en annen krimdebut det allerede snakkes om. Fra Amy Stewart kommer Girl Waits with Gun.

 

(Hovedfoto: Jane Sobel)