Magisk reise til Nord-Norge

BARNEJURYEN: Wayara, Wahid og Magnus i 7. klasse på Skui skole syntes "Reisen til Jotundalen" var en "kjempebra bok".

– Boken var ordentlig morsom, og illustrasjonene var veldig fine, sier Barnejuryen om «Reisen til Jotundalen».

Jeg likte den veldig godt, det var en veldig god handling i boken, sier Magnus.

Jeg syns kanskje starten var litt dårlig, fordi da var det ikke så mye tekst og det var litt kjedelig. Men slutten var kjempebra, sier Mayara.

Denne boken passet veldig bra til meg som ikke kan så godt norsk, forteller Wahid. Jeg syns boken var bra, og hvis man ikke forstod handlingen, så kunne man se på bildene og fremdeles skjønne handlingen.

Boken passer spesielt til flyktninger, som ikke forstår norsk ordentlig. Og så er boken veldig norsk, og vi blir introdusert for Nord-Norge, forteller Wahid.

Reisen til Jotundalen (Egmont) er en norsk protalfantasi tegnet og fortalt av Malin Falch, og det var særlig illustrasjonene Barnejuryen likte ved boken:

Illustrasjonene var veldig fine, sier Mayara.

De passet veldig bra til det som skjedde, forteller Magnus.

Spennende reise til Nord-Norge

Det handler om en jente som heter Sonja, forteller Mayara, før Wahid tar over:

… også kommer det en gutt som heter Espen, han er fra en annen verden og han leter etter en kongle. Om natten så går han til Sonjas hus. Hun hører lyder i gangen, og går ut for å undersøke – der møter hun Espen. Faren til Sonja har nemlig konglen, det er derfor Espen er i huset hennes. Sonja finner frem konglen, og når Espen legger den på gulvet så forsvinner begge to.

De drar til Nord-Norge, og Sonja forstår plutselig hva dyrene sier. Men Espen er vekk – så Sonja må finne han, forteller Mayara.

Mer tekst

Det var ganske spennende, men jeg syns kanskje det var litt liten skrift, sier Wahid, og Mayara og Magnus er enige:

Ja, vi ville også hatt mer tekst, legger de til.

Men vi syns den var bra altså. Morsom var den også, sier Wahid.

Hele Barnejuryen ville gjerne lest en ny bok, om det kom en oppfølger.

Hva var det beste med boken?

Det var den delen der Espen og en viking sloss, sier Magnus.

Det beste med boken var når de stjal kyllingen. De måtte jo stjele mat fra forskjellige hus, og akkurat det med kyllingen var veldig morsomt, sier Wahid.

Barnejuryens dom

Magnus: Jeg syns Reisen til Jotundalen var bra. Jeg følte det var litt lite tekst, og ikke så mye som skjedde på starten. Men noen steder i boka var det ordentlig morsomt, mens andre steder var det litt halvveis og litt kjedelig.

Wahid: Jeg likte boken veldig godt. Det var lite tekst på starten, men boken var veldig bra og spennende.

 

Mayara: Jeg gir Reisen til Jotundalen bare terningkast fire, fordi det var for lite tekst. Selv om det var veldig fine illustrasjoner til historien, så var det ikke alltid de forklarte hva som skjedde.