Lyrikklista – februar 2023

Helge Torvund er inne med hele tre samlinger på lista. (foto: NRK)

LYRISK: Lyrikklista for februar er naturlig nok, sterkt preget av Mammut-salget.

Den som stikker ut på februarlista er Helge Torvund. Hele tre titler er med. Øverst finner vi Lyset du trengs finns – dikt i utvalg. Utvalget er gjort i samarbeid med Trygve Åslund, tidligere forlagssjef i Aschehoug. Dernest kommer fjorårets perle, Til mor, og til sist kommer også årets helt ferske: Opnar døra i språket og går ut.

Påtroppende leder av Forfatterforeningen, Brynjulf Jung Tjønn ble denne uka hedret med Kritikerprisen til beste norske voksenbok i 2022 for samlingen Kvit, norsk mann. Det er en pris som henger høyt, spesielt ettersom den er den eneste som er valgt ved uravstemning blant alle landets litteraturkritikere. Jung Tjønn har også funnet veien til leserne og topper  lista utenfor Mammuten.

Vi merker oss videre Eirik Nordmo som topper årets utgivelser. Av årets debutanter er det Ellen Løvhaug Harrison (f. 1994) som leder an. Harrison fra Lofoten, er utdanna ved Skrivekunstakademiet og studerer nå litteraturvitskap i Bergen.

Lyrikken har sjelden mange titler på Mammututsalget. For å få være med på utsalget må forlagene legge et stort antall bøker på bordet, men til det er opplagene av lyrikksamlingene som oftest for små.

Samlingene som har vært med på utsalget har vi merket med en M etter forlagsnavnet.

 

Boklista for lyrikk: Februar – 2023

(alle utgivelsesår)

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.