Starter ny podkast

UT MOT ANMELDER: Knut Gørvell i Cappelen Damm i tottene på Dagbladets erfarne anmelder Cathrine Krøger. Foto: Vebjørn Rogne

Cappelen Damm og Boktips utvider satsingen: Frem til jul kan du høre flere profilerte forfattere i ny podkast-serie.

– Vi utvider Boktips fra å være et nettmagasin og et papirmagasin til bokhandel, til også å være en podkast. Allerede fredag er vi «på lufta» med vår første sending med Ingvar Ambjørnsen, kan Knut Gørvell (bildet), salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm, berette.

Forfatternes egne favoritter

– Boktips er i utgangspunktet et nettmagasin for alle litteratur-interesserte. I høst har vi også arrangert Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset. Det er en litterær kafé, med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk – kall det gjerne en slags mini-litteraturfestival, sier Gørvell.

Boktips som podkast skal i hovedsak by på intervjuer med sentrale forfattere. Programmene handler om bøkene de har skrevet, forfatterne kommer også med tips og anbefalinger om andre gode leseopplevelser.

– Forfatterne snakker om bøker som har formet dem og som de mener du må lese. Noen av intervjuene er tatt opp på scenen i Cappelen Damm-huset under arrangementene Boktips LIVE, forteller Gørvell, som også har programlederjobben i første sesong.

Live i opptak

Blant annet er den andre podkast-episoden et slikt opptak fra en Boktips LIVE-kveld: 12. november kan du høre opptak fra «Krim spesial»-arrangementet tidligere i høst – med Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Torkil Damhaug.

Det vil i den første sesongen bli to ukentlige Boktips-podkaster, på tirsdager og fredager fram til jul.

– Der vil vi presentere mange av høydepunktene fra denne bokhøsten, sier Knut Gørvell, som lover intervjuer med blant andre Ketil Bjørnstad, Roy Jacobsen, Hans Olav Lahlum, Marte Spurkland, Lars Saabye Christensen og Else Kåss Furuseth.