– Luksus å jobbe i bokhandel denne høsten

Butikksjef Tim Røisli synes det er luksus å jobbe i bokhandel denne høsten.

DISSE ANBEFALER JEG: Butikksjef Tim Røisli har spesielt ett forfatterskap han vil bøye seg i støvet for.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje?

Tim Røisli, butikksjef hos Ark i Bogstadveien, mener det er luksus å jobbe i bokhandel med så mange forfattere som leverer denne bokhøsten. Butikksjefen mener Vigdis Hjorth leverer som aldri før. Dessuten har han fått øynene opp for forfatteren Siri Pettersen sitt framsnakk om fantasy-sjangeren, og nå skal han sluke hennes første og andre bok.

Det er et dryss med forfatterskap han ønsker å trekke frem denne høsten.

– Dette er en god bokhøst, sier Røisli.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Gjentakelsen av Vigdis Hjorth, etter min mening en av hennes sterkeste. Jeg tror jeg sier det hvert eneste år, men dette er en god bokhøst! Det er rett og slett luksus å jobbe i bokhandel med så mange sterke forfatter som leverer. Karin Fossum med Farvel Farah Diba, en klassisk Fossum-bok som holder spenningen hele boken gjennom. Thomas Korsgaard, Lars Mytting, Knausgaard – en sann fryd!

– Jeg anbefaler også en av mine store favoritter: Kjersti Anfinnsen med De siste kjærtegn og Øyeblikk for evigheten. Perfekte små bøker om en bitter gammel dame, tidligere hjertekirurg i New York som nå sitter i leiligheten sin i Paris og mimrer tilbake, men samtidig forsøker å skape noe nytt i sin nye tilværelse. Birgitte er en hovedperson man forelsker seg fullstendig i.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Jeg gleder meg til å lese videre om Tara Selter i «Om utregning av romfang 3». Har òg fått en stor beunding for Siri Pettersen og hennes framsnakk av fantasy-sjangeren.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for Maren Uthaug 11%. Maren er min favorittforfatter, så jeg er partisk, men man blir fenget og oppslukt fra første side.

– Bret Easton Ellis sin Skår er en annen bok jeg storkoste meg med. La deg transportere tilbake til Los Angeles på 80-tallet i denne fiksjons-biografien. Han beskrver reisen fra ungdom til voksen på en mesterlig måte. Kast på en seriemorder med en svakhet for å involvere kjæledyr i mordene sine. Hekta … Jeg anbefaler å høre spillelisten på Spotify under lesingen for ekstra lesemagi.