Langeland skriver Aker-historien

Henrik H. Langeland skal skrive sin versjon av Akers historie. Industrikonsernet fyller 175 år i 2016.

– Dette var et tilbud jeg ikke kunne takke nei til, sier Henrik H. Langeland, som skal skrive industrihistorie fra nytt ståsted.

Industrikonsernet Aker fyller 175 år i 2016. Jubileet skal blant annet markeres med en bok om Akers historie, med vekt på de siste 25 årene. Henrik H. Langeland er engasjert som forfatter av boken.

 

Det moderne Norges fremvekst

– Dette var et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Fremveksten av det moderne Norge er et grunntema i mitt forfatterskap, og i den fortellingen har Aker spilt en helt sentral rolle. Nå får jeg anledning til å skrive om norsk industrihistorie fra et nytt ståsted, og det gleder jeg meg til, sier Langeland.

 

Henrik Langeland

Gleder seg: Henrik H. Langeland. (Foto: Tiden)

 

I Solstads fotspor

I forbindelse med Akers 150-årsjubileum i 1991 fikk Dag Solstad et tilsvarende oppdrag, noe som resulterte i romanen Medaljens forside.

 

Solstad

Been there, done that: Dag Solstad. (Foto: BOK365)

 

– Det var naturlig for oss å følge opp denne tradisjonen og henvende oss til en skjønnlitterær forfatter. Vi kjenner Henrik H. Langeland fra et tidligere samarbeid, boken om ski-VM, OSL2011, og han var et klart førstevalg for oss, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker ASA.

Boken skal utgis i samarbeid med Tiden Norsk Forlag, som er Langelands faste forlag.

 

Bildet: Før «Langeland-epoken»: Akers Mek. malt av Jens Wang, 1914.