Kvalshaug klar for BOK365

Han har lang fartstid med ett bein i journalistikken og et i litteraturen. Nå skal han stå støtt og bredbeint med journalisthatt på hodet.

– Det er en veldig interessant tid vi er inne i, både for norsk bokbransje og norsk litteraturpolitikk. Vi ser at det settes spørsmålstegn ved de ordningene vi har, sier Vidar Kvalshaug, som nå går løs på engasjement som redaksjonssjef i BOK365. Allerede i går kunne våkne lesere se Kvalshaugs byline på våre sider.

Mange hatter

Kvalshaug har lang og relevant fartstid i kulturjournalistikken og innenfor litteratur-arenaen, med årelang erfaring som kulturjournalist i Dagbladet, Nationen og Aftenposten. Dessuten har han forlagserfaring fra Kagge og Forlaget Press, som er foreløpig siste stoppested. Imellom de to forlagsjobbene rakk han å drive sin egen lille forlagsvirksomhet under Juritzen-paraplyen: Kvalshaug Forlag, med tyngdepunkt på lyrikken. Vidar Kvalshaug har vært flittig anvendt som bokbader og debattleder.

– Jeg ser virkelig frem til å kombinere noen av de tingene jeg har drevet med så langt i yrkeslivet, sier Kvalshaug, som skynder seg å legge til: – Selv om jeg har hatt mange hatter, vet jeg godt hvilken jeg til enhver tid har på.

Velkomment innhopp

Femten bøker er det også blitt signert Kvalshaug: syv novellesamlinger, tre romaner, fire barnebøker og en sakprosabok. Akkurat nå skriver han på sin neste novellesamling. Det vil han også gjøre i månedene som kommer, når han ikke er på jobb for BOK365.

– Vi er veldig glade for å kunne styrke redaksjonen vår med en rutinert medarbeider som Vidar Kvalshaug, og håper dette vil bidra til å gjøre både BOK365 og Bok & samfunn enda bedre og mer relevante for våre lesere, sier redaktørene Vebjørn Rogne og Atle Nielsen. Sistnevnte er godt i gang med et større bokprosjekt, noe som gjør Kvalshaugs innhopp desto mer velkomment.