Kunstdetektivene inntar Roma

Den 15. boken i spenningsserien for barn viser oss Den evige stads blodige fortid.

Superskurken sitter trygt bak lås og slå, og David og familien kan se fram til en rolig ferie i Roma. Eller kanskje ikke? Roma-mysteriet byr i alle fall på humor, spenning og en uhyggelig overraskelse.   

 

romaHøsten er en fin tid for krim og en solid dose action, sier Bjørn Sortland. Denne gangen har han sendt Kunstdetektivene på eventyr til Roma der de får oppleve både ruiner, statuer og gladiatorer.

Jeg er superhappy for at så mange har lyst til å følge Kunstdetektivene på eventyr og for at jeg kan bidra til mer leseglede hos barn, sier Sortland.

Kunstdetektivene er den lengstlevende norske spenningsserien for barn. Bøkene har en trofast leserskare og en stabil plassering på bibliotekenes utlånstopp. Også lydbøkene er populære. Serien har solgt nesten 400.000 eksemplarer og blitt oversatt til en rekke språk, blant annet tysk, fransk og spansk. Serien er også blitt lansert i Tyrkia.

Høstens bok Roma-mysteriet er illustrert av Trond Bredesen og gis ut på Piggsvin Forlag.

 

Uhyggelige overraskelser 

Denne gangen er altså David og familien hans i Italia. Superskurken Stig Svartvik er tatt og sitter i fengsel. Familien ser derfor frem til en avslappende ferietur i Roma for å feire onkel Williams 50-års dag. Noen har arrangert en overraskelsesfest for ham, og alle er veldig spente. Men Svartvik har slektninger … Ikke alle overraskelser blir så hyggelige som håpet, og snart er David involvert i nye, spennende og uhyggelige eventyr.

 

Bjorn Sortland-portrett-ny
Foto: Helge Hansen

 

 
Internajonal suksess

Bjørn Sortland (f. 1968) er født i Bergen, men oppvokst på Bømlo. Han debuterte som barnebokforfatter med Det er ikkje natta (1992), og han har siden skrevet over 40 bøker for barn og ungdom. Flere av bøkene handler om kunst, og han har ofte samarbeidet med kjente bildekunstnere og illustratører, som f. eks. Lars Elling, Trond Bredesen og Hilde Kramer.

Sortlands bøker er gitt ut i 20 land, og i 1996 vant han den prestisjetunge Deutscher Jugendliteraturpreis for den tyske oversettelsen av Raudt, blått og litt gult sammen med illustratøren Lars Elling. Han mottok Kritikerprisen i 2008, og i 2011 fikk han Aschehougprisen for hele forfatterskapet. De to siste bøkene om Kunstdetektivene er kommet på Sortlands eget forlag, Piggsvin forlag.