Dette er påskens TV-krim

Rufus Sewell og Kaya Scodelario spiller i adapsjonen av Agatha Christies "Den fjerde rytter". (Foto: TV2)

Her er krimseriene som går på TV denne påsken.

Selv om påsken i år blir annerledes, er det ingen grunn til å fire på tradisjonene. Påskefjellet er kanskje utelukket, men det er én ting som er vanskelig å ta fra oss nordmenn: påskekrimmen. Det blir liksom ikke ordentlig påske uten et realt mordmysterium.

TV-kanalene tar oppdraget alvorlig også i disse absurde tider. Her er påskekrimmen vi kan kose oss med i år:

Moderne krim fra NRK

På statskanalen denne påsken vises to påskekrimmer, hvor det er et stjernelag av britiske skuespillere som skal pryde norske skjermer.

Martin Freeman i rollen som politietterforsker Stephen Fulcher,(Foto: NRK)

I Tilståelsen spiller Martin Freeman politietterforsker Stephen Fulcher, som mistenker at forsvinningen av 22 år gamle Sian O’Callaghan ikke er en vanlig forsvinningssak. Tilståelsen er basert på den sanne historien om en politietterforsker som risikerte karrièren og omdømmet for å fange en drapsmann. Serien har premiere søndag 5. april klokken 21.45.

David Tennant spiller familiefaren Tom Kendrick i årets påskekrim (Foto: NRK)

Fra onsdag 8. april klokken 21.20 tar David Tennant over stafettpinnen på NRK, med Deadwater fell. Den tilsynelatende perfekte og lykkelige familien Kendrick er godt likt i lokalsamfunnet. Sjokket blant lokalbefolkningen er derfor stort da Tom Kendricks kone og deres tre barn omkommer i en brann. Undersøkelser om brannen avslører noe uhyggelig. Var det en tragisk ulykke eller ble familien drept?

Tradisjonell britisk

Det blir tradisjonell krim fra TV2 denne påsken, men som med NRK holder vi oss på de britiske øyer. The Pale Horse er en adapsjon av Agatha Christie-boken Den fjerde rytter. I serien møter vi Mark Easterbrook, hvis navn dukker opp på en mystisk liste funnet i skoen til en død kvinne. Etterhvert som de øvrige personene på listen dør, begynner Marks tilsynelatende perfekte liv å rakne.

Rufus Sewell spiller Mark Easterbrook i adapsjonen av «Den fjerde rytter» (Foto: TV2)

«Agatha Christie: Den fjerde rytter» består av tre episoder og får premiere skjærtorsdag 9. april kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Nærum i eteren

Det blir selvsagt påskekrim også i radio. Knut Nærums privatetterforsker Oberon Qvist er gjenstand for årets påskekrim fra Radioteateret. I Isblind blir en forsker avslørt som spion og dør like etterpå. Oberon Qvist kobles på saken og følger sporene videre til forskningsskipet Sonja Henie. Intetanende dukker krimforfatter Kjell Nilsen opp på samme båt i oppdrag for Verdensbladet. Er det tilfeldig?

Du hører Trond Høvik i hovedrollen som privatetterforsker Oberson Qvist i Radioteatrets påskekrim «Isblind».( Foto: Øystein Kjennerud, NRK)

Skipet seiler videre inn i skruisen på 83. breddegrad i Arktis. Droner overvåker den endeløse isen for rovdyr, samtidig som det observeres «svarte skip» som passerer i polarnatten. Så begynner mannskapet å forsvinne. én etter én.

Serien starter på NRK P1 fra onsdag 8. april, og går hver dag frem til lørdag 11. april, klokken 22.03.

På radio blir det også Påskelabyrinten fra mandag 6. april.