Johan Høsts krimroman går til filmen

Johan Høst (Foto: Thomas Brun / Vigmostad & Bjørke)

Kriminalromanen «En nasjon i sjakk» har vært et fast innslag på bestselgerlistene. Nå skal den også filmatiseres.

Det er SF Studios Norge som melder at debutromanen skal få nytt liv – som spillefilm.

Romanen, som var nominert til Bokhandlerprisen, skal få en oppfølger – og når det gjelder filmen er planene kommet et godt stykke på vei. Blant annet er det klart at det er regissør Jens Lien som skal gyve løs på prosjektet.

– Nå lever historien videre, og skal få nye perspektiver og vinklinger i en stor actionfilm, og jeg gleder meg til å se hvordan regissør Jens Lien forteller den. Jens Lien har jeg lenge vært fan av, og at han skal lage film av boka mi er en surrealistisk ut av deg sjæl-opplevelse for meg, sier forfatteren via pressemeldingen.

Begeistrede produsenter

I produsentrollene stiller Fredrik Støbakk, Stig Hjerkinn Haug og Tale Bryn Teigene i Stig og Stein Studio. De skriver i en felles uttalelse:

«Johans forfatterdebut er helt uten sidestykke i norsk sammenheng. Anmeldelsene, tilbakemeldingene fra lesere, og de enorme salgstallene boka har fått, gjør oss ydmyke når vi nå skal bringe denne historien til det store lerretet. Heldigvis opplever vi at alle våre samarbeidspartnere deler vår begeistring og ambisjoner for denne filmatiseringen».

Filmens tittel blir «DELTA: En nasjon i sjakk», og thrilleren skal distribueres av SF Studios.