Isakstuens venner reiser landet rundt

Monica Isakstuen (Foto: Tommy Ellingsen)

– Som forfatter er jeg besatt av «umulige samtaler», jeg prøver å få tak i det vi ikke kan si til hverandre, sier Monica Isakstuen. ­Nå er hennes roman «Mine venner» (2021) dramatisert og klar for turné med Riksteatret.

«Mine venner» handler om vennskap. Invaderende vennskap, gode gamle vennskap, konfliktfylte vennskap, situasjonsbetingede vennskap og ferske vennskap som likner besettende forelskelser. Hvem er du når du møter alle du noensinne har kjent? Hvem er du uten vennene dine?

– Som forfatter er jeg besatt av «umulige samtaler», jeg prøver å få tak i det vi ikke kan si til hverandre. Alt vi ikke kan snakke om når vi snakker om vennskap. Nå gleder jeg meg til å se stemmene fra boka bli til levende mennesker på scenen, sier Monica Isakstuen i en pressemelding.

Dramatiseringen av «Mine venner» er gjort i regi av Kjersti Haugen, med skuespillerne Evy Kasseth Røsten, Linn Bjørnvik Grøder, Katja Brita Lindeberg og Marte Stolp på scenen. Urpremieren finner sted på Riksteatrets egen scene i Oslo 17. februar, med turnépremiere i Lillehammer 23. februar. I alt skal stykket besøke 50 steder rundt om i landet.