– Ingen over, ingen ved siden

Marius Bangor ved ARK Fornebu S.

DISSE ANBEFALER JEG: Daglig leder på ARK Fornebu, Marius Bangor, trekker frem Maria Kjos Fonns "Heroin Chic" som sin beste leseropplevelse det siste året.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefalinger kommer fra det tidligere flyplassområdet i Oslo, Fornebu. Her jobbet Marius Bangor som daglig leder på ARK Fornebu S – og han har flere anbefalinger av aktuelle vårbøker å komme med.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

Fire bøker jeg anbefaler nå i tilfeldig rekkefølge:

Eivind Riise Hauge Korrektur av et sorgens kapittel – nåtidens Forbrytelse og straff. Rått og ærlig.

David Ärlemalm Litt død rundt øynene – En av vårens beste! Fortjener absolutt flere lesere, så her håper jeg folk kjenner sin besøkelsestid. Les!

Kiley Reid Litt av en tid – Lettlest om systematisk rasisme i USA. Hvem skulle tro at det var mulig?

Lina Wolff Kjøttets tid – Wolffs forrige roman De polyglotte elskerne er en av mine all time favoritter, denne er minst like god.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

Oversettelsen av Charlie Kaufmanns – Antkind, Maurheten – Originalen var så god at jeg er nødt til å få lest den på norsk også.

Danske Morten Papes Guds beste barn – Aschehoug spytter ut bøker som treffer meg midt i hjertet for tiden. Denne ser jeg virkelig frem til å få lest!

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

Ingen over, ingen ved siden av: Heroin Chic. Maria Kjos Fonn har blitt en av mine favoritter i litteraturens verden. Brutal bok som treffer de riktige plassene i hjertet.