Han blir ny Aschehoug-styreleder

NY STYRELEDER I ASCHEHOUG: Thor Gjermund Eriksen (foto: Thor Brødreskift - Norske Mediedager)

Thor Gjermund Eriksen ser frem til å være med på å utvikle «landets fremste forlagskonsern» videre.

Thor Gjermund Eriksen ble valgt som ny styreleder i H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) AS under forlagskonsernets ordinære generalforsamling. Torry Pedersen ble valgt som nytt styremedlem. Eriksen er til daglig administrerende direktør i Norsk Tipping og har tidligere blant annet vært kringkastingssjef i NRK, konsernsjef i AMedia og sjefredaktør i Dagbladet. Pedersen har tidligere blant annet vært sjefredaktør og administrerende direktør i VG og VG Multimedia.

– Aschehoug er landets fremste forlagskonsern, og jeg setter stor pris på å være med og bidra til å utvikle selskapet videre, sier Thor Gjermund Eriksen. Han erstatter Idar Kreutzer som fratrer etter åtte år i styret.

– Jeg gleder meg til å få dypere innsikt i en bransje som er beslektet med det jeg har drevet med i hele min yrkeskarriere, og håper å kunne bruke mine erfaringer på en verdifull måte, sier Torry Pedersen.

Etter generalforsamlingen består styret i Aschehoug av Thor Gjermund Eriksen (leder), Frode Haugli (nestleder), Harald Bjelke, Kine Christophersen, Kari Kleivdal, Thomas Nilsen, Torry Pedersen og Ingrid Røynesdal.