God morgen, Sørlandssenteret!

Notabene Sørlandssenteret har det nok som alle andre norske bokhandlere for tiden; Nesbøs "Tørst" blir oftes slått inn på kassa og kundespørsmålene dreier seg om tilbud.

Hverdagen er kanskje lik hos Notabene som hos alle andre norske bokhandlere, men dersom de ansatte kunne bestemme selv ville de aller helst hatt en litt mer magisk hverdag – kanskje til og med hatt en drage bak disken.

Mer bestemt skulle Inger Silje Hermansen gjerne hatt Falkor, dragen fra Den uendelige historie, i bokhandelen – han skulle gitt dem hell og hjulpet med å øke salget. Selv om de ikke klager på omsetningen, innenfor veggene på Skandinavias største kjøpesenter; Sørlandssenteret. Mange har nok vært innom etter et besøk i Kristiansand dyrepark som ligger rett over veien, hvor Falkor kanskje hadde følt seg mer hjemme.

 

 

Navn:  Inger Silje Hermansen, 36 år

Jobber hos:  Notabene Sørlandssenteret. Her har jeg jobbet siden 2016, men før det fra 2013-2015.

 

 

Er det en god morgen?

Strengt tatt ikke morgen lengre, men den var god, ja.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Tørst av Jo Nesbø. Holder selv på med den nå, og så langt er den veldig bra.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Ken Follett – Hans bok om katedralbygging i England på 1100-tallet, Pillars of the earth, er så levende beskrevet at den kan jeg lese flere ganger.

Stefan Ahnhem – skremmende god krimforfatter fra Sverige.

Carrie Fisher – leste akkurat hennes siste bok, The Princess Diarist, som kom ut like før hun døde. Her var det gamle dagbøker fra den gang hun spilte inn Star Wars som er publisert. Og for en Star Wars-fan som meg er den et must.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Har dere ikke salg på disse?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?   

Det må være Farvel, Rune. Boken handler om Sara og Rune, som er bestevenner, men en dag drukner Rune da de går på skøyter. Kan anbefales å lese til barn som har opplevd dødsfall i familien. Da Sara har mange spørsmål om døden og hvordan hun skal leve videre etter bestekameraten ikke er mer.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Om vi selger brød..

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Hmm.. Der står valget mellom Lykkedragen Falkor fra Den Uendelige Historien, siden han bringer lykke burde det jo booste salget, og den andre er Sherlock Holmes. Tror det hadde blitt en interessant dag på jobb.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært? 

Da står det igjen mellom to. Den ene er J.R.R. Tolkien og den andre er Ken Follett. Enkelt og greit fordi begge har skrevet bøker som mange har lest og anbefaler til andre. Århundretrilogien til Follett slo jo virkelig an da den kom, og han kommer snart ut med ny bok, som igjen tar oss til England og Kingsbury. Tolkien taler vel for seg selv. Enten liker du bøkene hans, eller så gjør du ikke.