God morgen, Norli Trekanten!

Sommeren skaper travle, men svært gode morgener hos Norli Trekanten i Asker.

Norli Trekanten kan underskrive på at ferietid er lesetid. Stort sett alle kundene som kommer inn dørene er ute etter sommerens gode leseropplevelse, og medarbeiderne ved Norli Trekanten har ikke noe problem med å anbefale god ferielektyre.

Norli Trekanten ligger i Asker utenfor Oslo, kun en kjapp avstikker fra E18 mot Drammen. Trekanten kjøpesenter befinner seg i hjertet av Asker sentrum og er et naturlig samlingspunkt for askerbøringene. Norli har hatt sine lokaler på kjøpesenteret siden det åpnet i 1997.

Medarbeiderne i denne butikken møter deg alltid med et smil og lever opp til det som står på ryggen på uniformen deres: «Jeg hjelper deg gjerne». De ansatte ved Norli Trekanten er også opptatt av at det skal være morsomt på jobb, og hevder at alle de som jobber ved denne filialen er litt rare – for slik blir man etter mange års ansettelse i bokhandlerbransjen.

 

Navn: Sigrid Baldersheim

Jobber hos: Norli Trekanten. Har jobbet her siden 2008, men har vært i bokhandlerbransjen siden 1997.

 

Norli trekanten

 

Er det en god morgen?

Ja, det er helt klart en god morgen. Solen skinner, sommeren er her og folk vil lese. Ferietid er jo lesetid, og det går mye i pocket og nyheter. Kundene er ute etter de gode leseropplevelsene, og er lutter øre for gode anbefalinger.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Stoner av John Williams og Svøm med dem som drukner av Lars Mytting – begge i pocket.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Stoner av John Williams – mest grunnet følelsen jeg satt igjen med etter jeg hadde lest den ut. Det var en slags bokbakrus, og den førte til en lesetørke for min del. Denne boken sitter lenge med deg. Det er en utrolig beretning om et stillferdig liv, som brytes opp av store høyder. Man kan ikke unngå å bli grepet. Skulle ønske jeg leste den saktere og nøt hver side av denne rolige boken.

Svøm med dem som drukner av Lars Mytting. Jeg forstår godt hvorfor dette er en bestselger, og den er virkelig en av mine favoritter også.

Mi briljante venninne av Elena Ferrante. Med denne boken skal jeg ikke havne i samme situasjon som etter jeg leste ut Stoner, jeg leser Ferrante ekstremt sakte med mange lange pauser. Det er noe med denne fortellingen som griper meg. De to jentene, det røffe miljøet. Den er også fantastisk godt oversatt til nynorsk – det er noen setninger som bare ikke ville fungert på bokmål. Denne boken skal vare.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Vi får mest spørsmål om skolesekker og sommerlektyre.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Jeg må innrømme at Kristin Lavransdatter, som jeg leste som 9-10-åring, gjorde et ekstremt inntrykk på meg da. Men det er vel kanskje Jens Bjørnebos bøker, som jeg leste alt av i 20-årene, som har formet meg mest som menneske.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

På en bokhandel jeg jobbet i på 90-tallet, solgte vi masse rare greier. Det var telefoner, dopapir osv. Men så sluttet vi heldigvis med det en dag, og hadde fult fokus på bøkene. Da kom det en fortvilet stamkunde innom og utbrøt «Men hvor skal jeg kjøpe dopapiret mitt nå?!»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Owen Meany fra John Irvings En bønn for Owen Meany. Han er en festlig type og en svært spesiell karakter. Han er en liten og puslete mann, som alltid utrykker sine meninger – meninger som alle har men som ingen sier høyt. Jeg tror med ham bak disken så kunne han fått oss ansatte litt ned på jorden, og han hadde dessuten passet veldig godt inn her – vi er alle litt rare i denne butikken.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Abraham Verghese – hans skrivestil er veldig lik John Irving, som er en annen favorittforfatter. Men med Irving hadde det kommet så mange. Jeg tror ikke så mange hadde møtt opp til Verghese, og det hadde bare vært fint. Da kunne jeg og han snakket masse sammen. Han er et svært engasjert menneske, og jeg tror samtalen hadde vært veldig interessant.