God morgen, Lagunen!

Hos Norli Lagunen i Bergen er det en strålende morgen

Norli Lagunen er kanskje en av Norges mest kjente bokhandlere. De ligger godt plassert innenfor Lagunen Storsenter, Bergens førstevalg når det gjelder storshopping og Norges nest største handelssenter. Her har Norli Lagunen holdt stand siden senterets barndomsår, og har vokst til å bli et av senterets viktigste butikker – senest forrige uke var de den butikken på senteret som hadde best omsetning.

 

Som en del av Norges største bokhandlerselskap bærer de Norlis motto stolt på ryggen, «Jeg hjelper deg gjerne» – et motto de virkelig lever opp til. Norli Lagunen hevder de kan finne en bok som passer til hvem som helst – nesten uansett hva du liker. Det positive og uformelle arbeidsmiljøet smitter over på kundene, som stadig vender tilbake, og det i hopetall. De ansatte er selvsagt glade for tilbakevendende kunder, men aller helst skulle de ønske at det var karakterene fra Harry Potter-serien som vandret inn døren. Det hadde vært helt magisk!

 

 

Navn: Thina Nordtveit Vebenstad (30)

Jobber hos: Norli Lagunen. Jeg har jobbet her siden 2009, men som kategoriansvarlig for skjønnlitteratur siden 2013.

 

Norli Lagunen

 

Er det en god morgen?

Ja visst. Vi har nettopp fått vite at vår butikk var den butikken på senteret som hadde de beste omsetningstallene forrige uke, så nå er vi strålende fornøyd.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Etter deg av Jojo Moyes.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin. Dette er en fabelaktig novellesamling med ganske alvorlige temaer, men Berlin får frem både språklige og billedlige lysglimt som gjør at leseren sitter igjen med en god og varm følelse.

Der fire veier møtes av Tommi Kinnunen. Romanen er en finsk slektssaga som handler om fire veldig forskjellige mennesker og deres liv sammen. En sår, trist og enormt god bok som kommer til å sitte igjen i kroppen lenge.

Harry Potter-serien av J.K. Rowling. Fordi disse bøkene er øverst på min favorittliste gjennom tidene. Always.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Er dere tom for mammutbok nr. xxx?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Jeg tror det må ha vært Forbrytelse og straff av Dostojevskij. Eller Imot naturen av Tomas Espedal. Eller 1Q84 av Haruki Murakami. Eller Usynlig av Paul Auster. Jeg klarer ikke velge.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Noen av kollegene mine har fått en del rare spørsmål, men jeg får helst av typen; «Du vet den gule boken som lå på det bordet for tre uker siden.. Hvor har du gjort av den?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Luna Lovegood fra Harry Potter-serien. Fordi hun kunne gjort hvilken som helst dag om til et eventyr.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Roald Dahl. Og J.K. Rowling. Og Haruki Murakami. Helst samtidig.