God morgen, Ark Jekta!

Hos Ark Jekta i Tromsø er morgenkaffen traktet og alt tyder på at det skal bli en god morgen – som vanlig.

I Nordens paradis ligger det også et paradis for bokelskere i Nord-Norges største by, Tromsø. Innenfor veggene til Nord-Norges største kjøpesenter, Jekta Storsenter, finner vi Ark Jekta, et lite mekka for alle bokelskende tromsøværinger og tilreisende. Butikken åpnet i mai 2012, og har siden den gang satset på både mangfold og bestselgere. De har for eksempel et stort utvalg av engelske bøker for både barn, ungdom og voksne i tillegg til norske bøker.

 

De ansatte beskriver seg selv som en «gjeng flotte jenter». De er engasjerte og kompetente, og nøler ikke med å strekke ut en hjelpende hånd. Hos Ark Jekta skal alle føle seg ivaretatt, og de ansatte gjør sitt ytterste for at hver og en går ut av butikken med et smil om munnen og en god anbefalt bok under armen. Men hvor det er lurest å oppbevare kamasutra-bøkene i hjemmet må du nesten finne ut av selv.

 

Navn: Monika Steinholm, 32 år

Jobber hos: Brakstartet hos ARK Bokhandel under Mammutsalget i 2010.

 

Ark jekta

 

Er det en god morgen?

Ja! Vi har fått ryddet bort jula i butikken, og er klare for et nytt år. Morgenkaffen er traktet, og dessuten har vi alltid en god morgen her på Jekta.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Marsboeren av Andy Weir. Jeg har ikke lest den selv, men har sett filmen, og likte den.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Havet i enden av veien av Neil Gaiman. En fantastisk bok som er både sår, sterk og magisk.

Two boys kissing av David Levithan. Boka er veldig fint skrevet, og den består av flere småfortellinger som veves elegant sammen.

Og så vil jeg gjerne slå et slag for Fuck verden, skrevet av meg selv. Det er en bok med både humor og alvor som passer for både voksne og barn.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Kan jeg få bytte denne?» Januar er den store byttemåneden, men de fleste finner noe annet de vil ha med en gang.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Ronja Røverdatter. Fordi jeg som barn syns tanken på å leve så fritt var forlokkende. Det hendte ganske ofte at vi lekte noe lignende i skogen.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

 

Vi hadde en mann innom som så på Kamasutra. Han lurte på hva han skulle si hvis han kjøpte boka, og glemte å pakke den bort når han fikk besøk.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

 

Tiny Cooper fra Will Grayson, Will Grayson fordi da ville hver dag vært en musikal.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Neil Gaiman, av veldig egoistiske grunner. Han er kjempekul og skriver råbra! Dessuten tror jeg det kunne blitt mye folk av det.