God morgen, Ark Elverum!

Vi tar turen gjennom Østerdalens skoger for å gjøre årets første bokhandelbesøk.

For årets første bokhandelbesøk vender vi snuten innover i landet, nedover Østerdalen til vi kommer til Elverum.  Ikke langt unna der Kong Haakon ga sitt rungende nei i maidagene 1940, ligger i dag Ark Elverum – som er forbundet med alt annet enn ordet nei.  

Ark Elverum åpnet dørene i 2013, og tross sin unge fartstid har butikken etablert seg i lokalsamfunnet og stamkundene er mange. De ansatte er vaskekte bokelskere som gjerne slår av en bokprat mellom slagene.

 

Navn: Ronny Andersen, 53 år

Jobber hos: ARK Elverum på AMFI. Har jobbet her siden august 2014.

 

Ark Elverum1

 

Er det en god morgen?

Det er alltid gode morgener her på Ark Elverum.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Pocketutgaven av Lars Myttings bestselger: Svøm med dem som drukner. Mytting bor i Elverum og jeg har selv lest denne fantastisk romanen. En bok som er godt skrevet, medrivende og har flere lag i tillegg til den spennende rammefortellingen. Og tenk for en spennende tv-serie denne kan bli!

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Vennskapets pris av Kjell Askildsen. Ny bok av Norges novellekonge etter 19 år! Og det er ikke sidetallet som ruver her – men novellene som er prosakunst av ypperste merke!

Fortellingen om øde av Ida Hegazi Høyer.  Virkelige hendelser danner bakgrunn for en roman som dirrer av intensitet og menneskelig konflikt i møtet med hverandre og naturen.

Monster av Jørgen Jæger. Høsten 2015 har gitt oss flere gode krimromaner – men denne er aller best! Et gjennombrudd for Jæger hos det store leserpublikummet?

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Når kommer den og den boka som er på vei ut fra forlagene?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Reise til nattens ende av Louis-Ferdinand Céline

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Dere hadde tilbud på ei bok for et par måneder siden, husker ikke forfatter eller hva den het – men tror omslaget var blått – har dere den inne fortsatt og hva koster den?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Anna Karenina av Tolstoj – fordi en vakker fascinerende kvinneskikkelse med aristokratisk sus ville være prikken over i-en i enhver butikk, men aller mest hos ARK bokhandel. Bra for meg og bra for handelen…

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Haruki Murakami – fordi han er en fantastisk forteller av bøker som fenger både lesere, anmeldere, og han hadde fortjent Nobels litteraturpris.