Gjensyn og eventyr

NESTE UKES BOKUTGIVELSER: Lars Kepler, eller ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril, er neste uke klare med den sjette boken i serien om Joona Linna.

Bokhøsten nærmer seg slutten, og utgivelsene per uke blir færre desto nærmere advent vi kommer. Det er ikke over før den fete damen synger sier ett ordtak, mens et annet sier at man ofte det beste til slutt. Begge ordtakene er like gjeldene og passende for denne oversikten over neste ukes bokutgivelser.

 

Neste uke byr på gode gjensyn med kjente bokhelter, og eventyrlige fortellinger for både store og små. Ja, kom alle sammen bli med…

 

Gjensynsglede

 

kaninjegern

 

 

Neste uke er Lars Kepler, eller ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril, klare med den sjetteboken om Joona Linna; Kaninjegeren (Cappelen Damm). Vi møter Linna etter han har sonet to år i Komla fengsel. Etter bare dager i frihet blir han ført til et avsidesliggende område for et hemmelig møte. Politiet trenger hans hjelp for å stoppe morderen som går under navnet Kaninjegeren. Det eneste ofrene har til felles er at de alle hører et barn lese opp en regle om kaniner rett før morderen dukker opp.

 

 

 

Gjensyn blir det også for de unge voksne neste uke. Stephenie Meyer vekker suksessen Twilight (Aschehoug) til liv i anledning seriens tiårsjubileum. Meyer har sett seg lei av kritikken om at hovedpersonen var en klassisk jomfru i nød. Hun bestemte seg dermed for å bokstavelig talt snu på rollene. Evighetens kyss, første bok i Twilight-triologien, er skrevet om og kjønnene er byttet; Bella nå er Beau og vampyren Edward er Edythe.

 

sportsboken

 

Enda en gammel tradisjonsrik traver entrer marken i uke 45. Sportsboken (Vigmostad&Bjørke) har de siste årene vært et fast innslag i bokhøsten, og 2016 er intet unntak. Egil Svendsby gir oppdatert informasjon og masse bilder fra sportsåret som gikk, innen de aller fleste idrettsgrener.

 

 

 

 

 

 

Samferdsel og dataspill fra Samlaget   

 

hestehandlaren

 

 

Samlaget stillet med to utgivelser neste uke. Dag H. Nestegard utgir biografien om Kjell Opseth. I boken Hestehandlaren Kjell Opseth Her ser han nærmere på den effektive og viljesterke samferdselsministeren, som la grunnlaget for flere norske selskapers eventyrlige vekst.

 

 

 

 

galderstjerna

 

 

 

Eventyrlig blir det også i Asbjørn Rydlands nye ungdomsserie, VEGANDI. I den første boka, Galderstjerna, møter vi Eirik. Da han og moren holder på å kjøre over en sølvrev på vei til sitt nye hjem, står merkelige hendelser i kø. En mann slår Eirik ned og han våkner med et mystisk runesymbol på brystet – det samme symbolet som finnes i et dataspill han og kompisen Khalid spiller. Eirik blir kastet ut i en verden med magi, guder, dataspill og parallelle dimensjoner.

 

 

 

 

 

Hovedfoto: CappelenDamm