Gir overskuddet til Syria

Nordens største bokhandel, Eldorado, gir en måneds fortjeneste til Syria.

I ytterligere ti dager arrangerer Eldorado, og resten av handelsbedriftene i Torggata i Oslo, kampanje for Syria. Da har man gitt en måneds fortjeneste for å avhjelpe den kritiske situasjonen i området. 

– Dersom du ser på utenlandske medier er det mye større dekning av situasjonen i Syria der enn hva det er i Norge. Vi gjør dette for å markere en alvorlig sak, forteller Christian Skrede til BOK365.

 

– Ny måte å tenke på

I stedet for å bruke store summer på annonsering i aviser og andre medier har Eldorado bokhandel valgt å gi en hel måneds fortjeneste til Syria, fra 14. juni. I løpet av den måneden håper Eldorado å bringe inn en halv million kroner.

– Det er så lite som skal til. Rundt 40 kroner er nok til å gi en person mat i 10 dager. Dette er en ny måte å tenke på, og det er et praktisk tiltak. Det finnes ingen tapere i denne kampanjen. Det er 12 dager igjen, og vi er kjempefornøyde, forteller Christian Skrede.

 

Doblet salg

Det er ikke bare Eldorado bokhandel som er med på å støtte Syria. REMA 1000, Jernia og de andre butikkene i Torggata er også med og de handlende kan finne bøsser overalt. Kampanjen er i samarbeid med Norsk Folkehjelp.

– Salget vårt er mer enn doblet. Folk snakker, og budskapet har spredt seg. Vi ser tendenser til at folk kjøper to bøker i stedet for en, når vi forteller dem om kampanjen som nå pågår, forteller Skrede til BOK365.

 

.