Gerd fikk drømmen oppfylt

Kreftforeningens prosjekt Ønskebrønn har, med hjelp fra Figenschou forlag, oppfylt Gerd Rotmos drøm om å gi ut en diktsamling.

Gerd Rotmo har viet mye av sitt voksne liv til språkformidling, og hun har gledet mange gjennom sitt arbeid med blant annet skriveverksted og teater. Nå vil Kreftforeningen og Figenschou forlag virkeliggjøre drømmen om å få utgi en ny diktsamling.

 

Ønskebrønn er et prosjekt hvor kreftforeningen tilbyr personer over 70 år med en kreftdiagnose de ikke kan bli friske fra, å få et ønske oppfylt som ellers ville vært vanskelig å gjennomføre.

 

Den nye diktsamlingen har fått tittelen Silkespor. Diktene er skrevet gjennom ulike sorgprosesser og betyr derfor mye for Rotmo. Selv om flere av diktene er såre og vonde, er mange likevel vakre dikt som hyller livet og viser til hvor viktig det er å ta være på øyeblikkene. Hun forteller om smerte, frustrasjon, tvil og håpløshet. Men det også mye styrke, utholdenhet, mot, håp og kjærlighet i diktene hennes.

 

Hverdagshelt

Gerd Rotmo (f. 1944) har arbeidet med tekst og lyrikk store deler av livet. Hun er også en aktiv sjel som har bidratt mye innen frivillighetsarbeid. Blant annet startet hun Hellerud Teaterverksted i 1996, for voksne med fysisk eller psykisk utviklingshemming, og har vært leder der i 20 år.

 


FORNØYD FORLAG: Anitra Figenschou og  Nina Flatnes Bratbak
med Rotmos diktsamling.

 

I 2011 ble hun kåret til Groruddalens Hverdagshelt for sitt store engasjement i lokalmiljøet. Tidligere har hun utgitt diktsamlingene Regnet har ingen dansetrinn i 1984 og Ord på line i 1987, og mottok i 1996 Bydel Helleruds Kulturpris for sin diktning.

Utgivelsen av diktsamlingen er et non profit-prosjekt og alt overskudd vil gå til Kreftforeningen. Gjennom bidra.no kan folk forhåndsbestille boken gjennom å bidra med minimum 200 kr: http://fnd.uz/silkespor