Går av som Vega-sjef

– Pilen har pekt den rette veien noen år og forlaget er igjen på offensiven, sier Finn Jørgen Solberg, som mener det er riktig «timing» for sjefsskifte.

– Jeg har vært sjef i Vega siden 2003, gjennom suksesser og nervepirrende kriser. Nå har pilen pekt den rette veien noen år og forlaget er igjen på offensiven. I forlaget har vi en enestående dyktig og lojal stab, og utvilsomt en person som kan mestre sjefsjobben bedre enn meg – Elen Zickfeldt. Så det var ikke en vanskelig avgjørelse å ta, sier Finn Jørgen Solberg.

Du kan lese et intervju med den påtroppende forlagssjefen på BOK365 i morgen.

– Er ikke langt unna

– Det var en naturlig følge av alt det positive som har skjedd Vega Forlag de siste årene. Jeg fortsetter som styreleder, så jeg er ikke langt unna om det trengs.

Han er fremdeles inne som tung eier i Vega via firmaet Kingbolt, så fortøyningene er slett ikke kuttet.

Sjefsskiftet har også sammenheng med hva som ellers skjer i Finn Jørgen Solbergs forlagsrike: Vega Forlag inngår nå i en større sammenslutning av selskaper, med Favola Forlag AS og Clue Norge AS. Begge selskapene jobber med digitalt innhold, førstnevnte med bøker, spill og musikkprodukter for barn, sistnevnte med digitale ordbøker og språkverktøy.

Nordisk eksport

– Jeg tiltrer som daglig leder i Clue Norge ved årsskiftet og ambisjonen er å eksportere Clue-suksessen til de andre nordiske landene. Så det blir mye reising og salgsarbeid på meg framover, forteller Finn Jørgen Solberg.

Men det blir slett ikke kjedelig i hans «gamle» forlag Vega, skal vi tro den avtroppende forlagssjefen:

– Vega sine ambisjoner er også hårete; to store satsninger står på planen. Alf R. Jacobsens store serie om etterkrigshistorien pluss en bokserie som får suksessen med barndomsbøkene til å blekne. Så det blir travle dager i vårt lille forlagshus.