– Forleggere begynte å gråte

«Snøsøsteren» berører: Agent Evy Tillman måtte frem med tørkerullen i Frankfurt.

Snøsøsteren er vår store tittel i år. Vi hadde allerede åtte salg på boka før Frankfurt, det har vært pre-empt og auksjoner i flere land, forteller Evy Tillman i Oslo Literary Agency (OLA).

I dag suser Maja Lundes og Lisa Aisatos bok Snøsøsteren rett inn på førsteplass på Boklista. Og suksess kan det fort bli ute i verden også:

– Vi opplevde en enorm interesse for boka under bokmessen med bud over bordet. Vi solgte de kinesiske rettighetene til Zhejiang på pre-empt og fikk bud fra Romania, forteller Evy Tillman hos OLA. – Snøsøsteren er en fantastisk vakker bok man umiddelbart faller for. Det som har vært spesielt for meg i år, er at forleggere begynte å gråte da jeg pitchet boka. Jeg måtte frem med tørkepapir, noe jeg aldri har opplevd før. Forleggere blir virkelig berørt av historien om Julian og Hedvig.

De store følelsene

Lisa Aisato er svært glad for responsen ute i verden:

– Vi ønsket å få folk til å kjenne på de store følelsene, sorg, kjærlighet, glede, varme og lengsel, alt som hører jula til. Nå ser det ut til at vi har klart å formidle det vi ønsket, og det føles godt! At disse følelsene går på tvers av landegrenser er helt tydelig med tanke på at boka nå er solgt til ti så forskjellige land, sier Aisato. – Det er rett og slett fantastisk å tenke på at barn i Kina, Russland og Sør-Korea skal lese denne magiske julefortellingen og se illustrasjonene jeg har laget av Julian og Hedvig, det varmer langt inne i hjerterota.

Meningsfylt

Snøsøsteren er en bok som vi har laget for lesere i alle aldre, for voksne men ikke minst for barn. Å få barn til å lese, og å gi dem nye historier, er noe av det mest meningsfylte jeg kan tenke meg, og i disse dager betyr det mer enn noen gang. Barn er, i mine øyne, de aller viktigste leserne, men barnelitteraturen får kanskje ikke alltid det fokuset den fortjener. Derfor er det ekstra gledelig at Snøsøsteren nå både gjør det så bra her hjemme og også blir møtt med en slik enorm entusiasme i utlandet.

Snøsøsteren er så langt solgt til ti land: Danmark, Kina, Kroatia, Polen, Romania, Russland, Sverige, Sør-Korea, Tyskland og Ungarn.

 

Bildet: To glade forlegger fra Zhejiang Literature & Art Publishing House: Shahui Wang og Zheng Zhong, sammen med Evy Tillman.