Verdens vakreste bokhandel?

Den italienske bloggeren Francesco Mugnai har valgt ut verdens 20 vakreste og mest interessante bokhandler. En av dem er El Ateneo i Buenos Aires (bildet).

Her er noen gode tips til bokelskere foran sommerferien – i hvert fall hvis du er ute etter den helt spesielle bokhandel-opplevelsen.

Den italienske bloggeren Francesco Mugnai har valgt ut hva han mener er verdens 20 vakreste og mest interessante bokhandler. Og det er i sannhet en imponerende samling.

Utvalget spenner svært vidt: fra de storslagne og de klassiske til de røffe og tøffe, fra de prangende monumentale til de små og intime. Her finner du både ombygde katedraler og .

 

ateneoNY

El Ateneo Grand Splendid i Buenos Aires: Et amfiteater med over 1000 sitteplasser og freskomalerier i taket, er blitt forvandlet til bokhandel med over 120 000 bøker (foto: Mac Aque)

 

bookstore

Selexyz Dominicanen Bookstore (Merkx + Girod) i Maastricht: En fabelaktig bokhandel i en kirke som opprinnelig ble oppført i 1294. Beliggende mellom de to sentrale plassene Markt og Vrijthof.

 

bank

Et gammelt bankhvelv i Paris (Virgin Megastore på Champs-Elysees) ombygd til bokhandel.

 

TheLastBookstore

The Last Bookstore i Los Angeles. (Foto: Omar Barcena)

 

Hva synes du om Francescos liste? Har han utelatt noen av dine favoritter? Og hvilken bokhandel er Norges vakreste? Tips oss gjerne på redaksjon@bok365.no.