Egeland til Hollywood

Hollywood-produsent har kjøpt rettighetene til Tom Egelands Bjørn Beltø-bøker.

Filmrettighetene til Tom Egelands bøker om Bjørn Beltø er solgt til Hollywood. 

 

 

Det er den norske Hollywood-baserte produsenten og regissøren David B. Berget i firmaet Adeo Entertaiment som har kjøpt rettighetene til Tom Egelands bøker om arkeologen Bjørn Beltø.

Tom Egeland sier til BOK365 at det foreløpig er snakk om en opsjon og at det er langt derfra til en ferdig film eller tv-serie. Egeland har tidligere solgt opsjon på én av bøkene om Bjørn Beltø, men nå er den gått ut, og han står fritt til å selge en ny opsjon.

 

Lærte mye av Ulvenatten

– Når ikke Steven Spielberg ringer, synes jeg det er fint å slippe til en ung norsk entusiast, sier Tom Egeland, som bedyrer at han synes det er gøy, men at han er ganske realistisk. – Det at den forrige opsjonen ikke ble realisert tyder på at vedkommende som hadde den enten ikke fikk finansiert prosjektet eller at han ikke fikk solgt ideen til noe tv- eller filmselskap. Det kan fort skje igjen.

Én av Egelands bøker er filmatisert, nemlig Ulvenatten, som er en frittstående bok og ikke handler om Bjørn Beltø.

– Jeg lærte utrolig mye av det, sier Tom Egeland til BOK365. – Jeg lærte hvor langt det er mellom en roman og en film. Det er to veldig forskjellige univers, med hver sin indre logikk.  Jeg vimset rundt på settet under innspillingen av Ulvenatten enda jeg ikke hadde noe der å gjøre.  Det var spennende å se boken sin bli film på nært hold.

 

Ville bli regissør

Som ung drømte Tom Egeland selv om å bli filmregissør, og var faktisk med på en av Star Wars-filmene som statist. – Det var stort. Deler av innspillingen foregikk på Finse, og jeg skulket skolen og var der en uke og så hvordan Hollywood laget film. Vi tjente masse penger også, og jeg tror jeg skrev flere autografer som Star Wars-skuspiller enn jeg har gjort som forfatter til nå, smiler Tom Egeland.

Hvem som regisserer en eventuell Bjørn Beltø-film er imidlertid helt i det blå. Foreløpig er det altså bare opsjonen på Beltø-bøkene som er solgt. – Det er først når en tv- eller filmprodusent bestemmer seg for å lage noe på det det virkelig blir spennende. Foreløpig tar jeg det veldig med ro, sier Tom Egeland, som ikke tjener stort på salget av opsjonen. – Det blir antagelig mer å hente når en tv-serie eller film blir en realitet.

 

Napp allerede?

Det er kanskje grunn til å tro at rettighetsopsjonen kan resultere i noe konkret denne gangen. I hvert fall hvis vi skal tro pressemeldingen fra Adeo Entertainment sendte ut i dag. Der står blant annet følgende: Adeo Entertainment har inngått en avtale med Amerikanske Initiative Productions, hvor den tredje Beltø-boken Lucifers Evangelium er tenkt som første installasjon i et potensielt franchise. Manus er allerede under utvikling med flere interesserte aktører.