DN-redaktør går til Aschehoug forlag

Live Fedog Thorsen blir ny sakprosaredaktør i Aschehoug. Foto: Ivar Kvaal

Live Fedog Thorsen blir ny forlagssjef for sakprosa i Aschehoug.

– Fra drømmejobb til drømmejobb! Når jeg først velger å forlate mediebransjen kan jeg vanskelig tenke meg et mer meningsfullt oppdrag. Jeg gleder meg til å bli en del av Norges ledende litterære forlag – og ikke minst bryne meg på en spennende bransje i endring, sier Live Fedog Thorsen (40).

Live er utdannet journalist, og kommer fra stillingen som featureredaktør i Dagens Næringsliv, hvor hun har jobbet siden 2007. Hun har drevet frem flere store flermediale prosjekter i DN, blant annet oppstarten av nettstedet Smak, podcasten Jeg kan Ingenting om vin og D2s Ledestjernekåring samt redesign av magasinet D2 – og satsning på digital historiefortelling og video.

Under hennes ledelse har avisen vunnet en rekke priser blant annet innovasjonspriser for utvikling av innholdsområdene DN Ledelse og DN vin.

– Live Fedog Thorsen er en av medie-Norges sterkeste profiler innenfor feature journalistikk, og med sine unike erfaringer fra innovasjon, innsiktsarbeid og produktutvikling i DN vil hun tilføre Aschehoug ny redaksjonell kraft. Vi ser fram til å inkludere Live i forleggeriet – både av dokumentar og faktabøker – og til å videreutvikle vår satsing på disse feltene, sier direktør for Aschehoug Litteratur, Åse Ryvarden.

1.april 2024 tar Thorsen over roret som forlagssjef i Aschehoug med ansvar for sakprosafeltet.

– Jeg gleder meg enormt til å jobbe sammen med de dyktige fagfolkene i Aschehoug med å skape litteratur som blir lest og diskutert. Dagsordensettende fortellinger og kompromissløs kvalitet beskriver i aller høyeste grad både DN – som jeg går fra – og Aschehoug som jeg går til, sier Live Fedog Thorsen.