Dette lånte vi på Deichman i fjor

Abid Raja (Foto: Ilja C. Hendel)

Abid Rajas Min skyld var den mest populære boka blant Deichmans lånere i 2022.

– Det gleder oss enormt å se at lånerne våre leser så mye. Bøker er en uerstattelig kilde til glede, kunnskap, ideer og empati. De mest bokhungrige leserne beriker dermed ikke bare sine egne liv, men hele samfunnet vårt. Det er jeg takknemlig for, sier Knut Skansen, biblioteksjef i Oslo.

Listene inkluderer alle utlån av fysiske bøker fra Deichmans 24 biblioteker i Oslo i perioden 1. januar til 15. desember 2022. E-bøker og lydbøker er ikke medregnet.

Totalt har Deichman i 2022 lånt ut over 1,2 millioner bøker. Det innebærer en økning på om lag 100.000 utlån sammenliknet med normalåret 2019.

Rent bord fra Horst

Abid Rajas Min skyld var den mest populære boka blant Deichmans lånere i 2022. Til sammen ble denne boka lånt ut 1559 ganger i løpet av året.

Gulraiz Sharifs Hør her ’a var årets mest utlånte skjønnlitterære ungdomsbok, med 1219 utlån. Dette er tredje året på rad at Hør her ’a stikker seg fram i utlånstoppen. I 2021 var denne boka også den aller mest utlånte på Deichman, uavhengig av kategori.

Linn Ullmann kom til topps i kategorien skjønnlitteratur for voksne med romanen Jente, 1983, som til sammen ble lånt ut 1114 ganger.

Jørn Lier Horst gjorde rent bord i kategorien skjønnlitteratur for barn, med førsteplass, andreplass, tredjeplass og delt fjerdeplass. På toppen av lista finner vi Horsts Operasjon Lurifaks med 939 utlån.

Årets mest utlånte debutbok, var En nasjon i sjakk av Johan Høst. Krimsuksessen ble lånt ut til sammen 537 ganger i 2022.

Du kan utforske listene her.