– Den fikk meg til å bli glad i krimbøker igjen

BOKHØSTEN: Boken Amy Merethe Gaino gleder seg mest til å lese denne høsten.

DISSE ANBEFALER JEG: Leter du etter en makaber historisk roman, skikkelig feelgood eller thriller? Bokhandleren Amy Merethe Gaino vet hva hun skal anbefale. 

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? Vi vil ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefalinger kommer fra Alta. Amy Merethe Gaino, butikksjef på Ark Amfi i Alta, anbefaler alt fra skikkelig feelgood, til en makaber historisk roman – en bok hun mener er historisk viktig å lese om.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Bøker jeg anbefaler akkurat nå, er litt hva kunden er ute etter. Er kunden ute etter historisk roman, så vil jeg anbefale Lungeflyteprøven av Tore Renberg. Den har en litt makaber tematikk, men som jeg vil si er historisk viktig å lese om.

– Men hvis kunden vil lese noe som er litt mer feelgood, så anbefaler jeg den nye til Jojo Moyes Toner i natten.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Jeg gleder meg mest til å lese debuten til Oliver Lovrenski Da vi var yngre. Gleder meg til å starte på den!

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Det beste jeg har lest siste året er litt vanskelig å svare på, siden det er så mange gode bøker. Men hvis jeg skal plukke ut en, så må det være thrilleren Den stille leieboeren av Clémence Michallon. Den fikk meg til å bli glad i krimbøker igjen! Leste den i sommer, så det var jo lyst ute, så vet ikke om det kanskje var til hjelp!