Bryter stillheten

IKKE SÅ POPULÆR? Bob Dylan, som la grunnlaget for Nobelpris i litteratur omtrent da bildet ble tatt.

Etter to uker med øredøvende stillhet har His Bobness endelig uttalt seg om Nobelprisen.

– Om jeg aksepterer prisen? Selvsagt!, skal Bob Dylan ha sagt til Det svenske akademiets sekretær, Sara Danius, over telefon da han etter to uker tok kontakt med Nobelkomiteen. 

 

Den 13. oktober annonserte Det svenske akademiet, til både ris og ros, at Bob Dylan ville motta Nobelprisen i litteratur for 2016. Han mottok prisen for sine nye poetiske uttrykk innen den store amerikanske sangtradisjonen, og han ble dermed den første musikeren som mottar denne prisen. Men prisvinneren lot ikke høre fra seg.

Akademiet ga til slutt opp forsøket med å kontakte den amerikanske sangskriveren. Tidligere denne uken tok derimot His Bobness selv kontakt med Akademiet.

– Nyheten om Nobelprisen etterlot meg målløs, fortalte han over telefon til Danius tirsdag tidligere denne uken,  – Jeg setter stor pris på denne æren dere har vist meg.

Det er fremdeles ikke sikkert om Bob Dylan vil være tilstede under Nobeluka, og selve utdelingen, i Stockholm i desember. Nobelstiftelsen opplyser at de vil dele denne informasjonen så snart det er mulig. Men i et intervju med britiske The Telegraph uttalte han i dag at han absolutt ønsker å være tilstede.

– Hvis det overhode er mulig, ønsker jeg å være tilstede.

I samme intervju får han spørsmål om hvordan det er å følge i fotsporene til Hemingway, T.S Elliot, Winston Churchill og andre store litterære skikkelser.

– Det er vanskelig å tro. Hvem i all verden kunne drømme om det, sier Dylan, og legger til at det var «amazing» og «incredible» å motta beskjeden om at han nå var en Nobelprisvinner.