Hvilken bok er lesernes favoritt i 2017?

Hvilken bok er din favoritt i 2017? Bli med på kåringen!

Hvilken bok synes våre lesere var den beste i året som har gått? Det vil vi i BOK365 gjerne finne ut av. 

Derfor lanserer vi en uhøytidelig kåring av lesernes bokfavoritt i 2017, og inviterer BOK365s lesere til å peke ut den boken som fortjener tittelen «Lesernes favorittbok». Dette kan være den boken du likte aller best eller den boken du mener fortjener å bli husket tilbake på som definerende for akkurat dette bokåret.

Vi har samlet et utvalg av tretti titler som har utmerket seg gjennom 2017. Enten ved at de har tilbragt mye tid på bestselgerlistene, har vært i medienes søkelys eller høstet prisnominasjoner- og belønninger.

Trykk her, for å bli med å avstemningen. Du kan kun stemme én gang.

 

Noen nominerte: 

Carl Frode Tiller er kanskje mest kjent for Innsirkling-trilogien, som ble nominert til Brageprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og EUs litteraturpris. I år utkom han med Begynnelser (Aschehoug), som han også høstet svært gode anmeldelser for. Boken har også tilbragt store deler av året i toppsjiktet på Boklista.

 

Anne Lene Johnsen og Elin Natås har høstet stor anerkjennelse for å ta tak i et fag mange nordmenn sliter med, nemlig matematikk. Hvordan fatte matte (Panta) blir av flere beskrevet som en revolusjonerende matteguide, og lå flere uker i strekk på førsteplass på Boklista.

 

 

Da Århundrets nordmann skulle kåres i 2005, kom Erik Bye på tredjeplass. Asbjørn Bakke har denne høsten utgitt en stor biografi om dikterhøvdingen – og kanskje blir boken også Årets bok?

 

 

 

Herbjørg Wassmo ga i 2017 leserne en etterlengtet oppfølger til Dina-serien, hele tyve år etter siste bok. Den som ser (Gyldendal) er fortellingen om Dinas barnebarn, Karna, og er en frittstående roman satt til Grønelv i 1890.

 

 

 

(Foto Tiller: Akam1k3. Foto Wassmo: Rolf M.Aagaard)