Bjørnsonstipendet til Sandra Lillebø

Sandra Lillebø (Foto: Helge Skodvin)

Sandra Lillebø er tildelt stipendet for sin første roman.

– Sandra Lillebø har skrevet en sterk bok om det å leve tett på psykisk sykdom, vi gratulerer henne med Bjørnsonstipendet, sier Elin Øy i Bokhandlerforeningen.

Bjørnsonstipendet skal gå til en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til. Det er det litterære råd i Forfatterforeningen som utgjør juryen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen og Bokhandlerforeningen.

De har i år bestemt at stipendet skal tildeles Sandra Lillebø.

Ekstra hyggelig med Møre-forfatter

– Årets stipendvinner våger å skrive om det som smerter mest i livet. Hun viser hvordan og hvorfor kompliserte relasjoner til våre nærmeste påvirker oss så sterkt, både som barn og som voksne, sier Johild Kosberg Bredin, festivalsjef for Bjørnsonfestivalen. Hun legger til:

– Det er ekstra hyggelig å kunne dele ut stipendet til en forfatter med tilknytning til Møre og Romsdal, og vi gleder oss til å presentere henne for publikum både under åpningen og på arrangementet «Ingen kjære mor» i samtale med Endre Ruset.

Deles ut på åpningsarrangementet

Sandra Lillebø (f. 1978) er født i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. I 2016 kom hennes andre bok, diktsamlingen Alt skal skinne og blø. Tingenes tilstand er hennes første roman.

Bjørnsonstipendet er på 25 000 kroner og vil bli delt ut på Bjørnsonfestivalens åpningsarrangement i september.

Tidligere vinnere av Bjørnsonstipendet er blant andre Karl Ove Knausgård, Endre Ruset og Ingvild Schade – sistnevnte ble tildelt stipendet i 2020.