Barnelitteratur og nordisk noir

Susanne Fjeldstad ved Norli Vennesla (Foto: Privat)

DISSE ANBEFALER JEG: Butikksjef Susanne Fjeldstad ved Norli Vennesla gleder seg mest vårens nye Detektivbyrå nr. 2 - og til nordisk krim.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Butikksjef Susanne Fjeldstad ved Norli Vennesla står bak ukens anbefalinger. Hun slår et slag for barnelitteraturen og rå, nordisk noir.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

Trollriket i Nordlysserien, spennende både for store og små. Og Heksejakt av Max Seeck.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

Det er delt mellom Dektektivbyrå nr 2, Jakten på Enhjørningen av Jørn Lier Horst og Satans sommer av Kim Faber og Janni Pedersen. Det er kanskje min datter som gleder seg mest til Jakten på Enhjørningen, men nå har vi lest de andre så mange ganger at det skal bli godt med en bok jeg ikke kan utenat.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

Hjemme så går det stort sett i bøker med store flotte dyrebilder eller Dektektivbyrå nr 2, men jeg har kost meg masse med Du er nok av Victoria Dalsberget. Jeg rekker akkurat å lese tre sider før noen roper på mamma.