Åpen mikk, slampoesi og monsterklubb

HØSTENS FORFATTERE: Her er noen av forfatterne du kan møte på Litteraturhuset i Bergen de neste månedene. (Foto: Litteraturhuset i Bergen)

Det er et variert program som venter besøkende ved Litteraturhuset i Bergen de neste månedene.

18. august starter høstprogrammet hos Litteraturhuset i Bergen. Da feirer de programslippet med «Åpen-mikk-kritikk», der publikum endelig kan stille kritikerne til veggs, protestere eller bidra med heiarop.

8. september går «Litt homo» av stabelen. Her feires den skeive litteraturen med en rekke forfattere: Aaiun Nin, Marjam Idriss, Robin van de Walle, Tina Åmodt, Bruno Jovanovic og Molly Øxnevad. Det blir opplesninger og intervjuer, og Foreningen for By og Bygd er kveldens husband. Det er også mulig å starte kvelden tidlig på «Litt (homo) vorspiel».

Georg Johannesen satte dype spor i både Bergens og Norges åndsliv, og denne høsten kommer biografien om hans liv og virke. 15. september kommer biograf Alfred Fidjestøl til huset for å snakke om den unike personligheten i «Innerst i hjertet har jeg min forstand».

Bergens første slamfestival

23. til 24. september finner Bergens første internasjonale Slamfestival sted: «Bergen Slam! Fest». Her kan man oppleve noen av de fremste slampoesien har å by på, samt delta på workshops og teste eget materiale.

Blant en lang rekke gjester, kommer blant andre Taro Cooper, Fredrik Høyer, Shihan og Miko Berry.

 Monsterklubben er tilbake

Barneprogrammet åpner med storfint besøk i år. 27. august kommer Plutselig Barnetater! til byen for å spille ut barnas spontane historier og innfall.

10. september feirer Litteraturhuset vietnamesisk månefest på Lillelørdag, og 1. oktober kan barnefamiliene oppleve eventyr og dans fra Sri Lanka.

Lørdag 17. september starter Monsterklubben opp igjen. Litteraturhuset skriver at de vet mange små monstermedlemmer har ventet lenge på den nyheten.

For de litt større barna blir det for første gang arrangert Manga-kurs 10. september.

Se her for full oversikt over programmet.