Amazon starter fysisk bokhandel

Nettgiganten åpnet i går dørene til sin aller første bokhandel, i Seattle: – Amazon Books er en fysisk forlengning av amazon.com, skriver selskapet i en pressemelding.

Amazon satser «old school» og åpner sin første fysiske bokhandel 21 år etter at nettgiganten begynte å selge bøker.

Den nærmere 1700 kvadratmeter store bokhandelen ligger i kjøpesenteret på universitetsområdet i Seattle, hvor Amazon fra februar også har hatt et mindre «testprosjekt» med utdanningslitteratur på campusen. Byen er neppe tilfeldig valgt. Det var nettopp i Seattle Amazon ble grunnlagt.

Bokhandelen er døpt Amazon Books: – Amazon Books er en fysisk forlengning av amazon.com, skriver selskapet i en pressemelding.

 

”Face out”

Bokhandelen skal føre 5000 titler, i hovedsak med «ansiktet» ut – altså få bokrygger å se i hyllene der i gården. Bokprisene blir de samme som på nett og kundeevalueringene derfra får også sitt å si for utvalget i den fysiske butikken. Størsteparten av bøkene i butikken har fått minst fire av fem oppnåelige stjerner fra Amazon-brukerne, melder bransjemagasinet Publishers Weekly.

Butikken kommer også til å selge Amazons lesebrett, men kommer ikke til å fungere som hentestasjon for varer som er handlet på nett.

 

Viderefører bokhandelhistorie

Nettgiganten viderefører historien til en annen bokhandlerkjempe: Bygningen huset tidligere den populære storbokhandelen til Barnes & Noble, som «breiet seg» med en over åtte ganger så stor bokhandel som den Amazon nå åpner. Men så tok da også eventyret slutt for B&N, som stengte dørene i desember 2011 – etter 16 års drift.

I forrige måned begynte nettstedet Shelf Awareness å spekulere i at Amazon ville innta lokalene. De fikk altså rett.

 

Kan bli fler

Jennifer Cast er viseadministrerende direktør for Amazon Books og sjef for butikkens 15 ansatte. I et intervju med Seattle Times åpner hun for at den nystartede bokhandelen kan bli starten på en større satsing fra Amazons side.

– Vi er veldig fokusert på denne bokhandelen og håper det ikke blir vår eneste.

 

 

(Foto: Amazon)