Lyrikklista: Bjørnstad mot toppen

Tilde Strand Bogen. Foto: Helge Hansen / Montag

Lyrisk: Små endringer på lyrikklista for april. En debutant, Tilde Strand Bogen er inne på lista. Jubilant Ketil Bjørnstad går inn på femte plass med sin samling av kjærlighetsdikt.

Det er alltid en glede å kunne ønske en debutant velkommen på lyrikklista. Denne gang Tilde S. Bogen (f.2001) fra Bergen. Samlingen Avhandling om snøskred (Aschehoug) ble lansert sent i april, men maktet likefullt å sikre seg en plass på lista. Diktsamlingen vil med dette ganske sikkert klatre høyere i påfølgende måneder.

70-års jubilant Ketil Bjørnstad (foto: Frøydis Urbye)

Ketil Bjørnstad rundet i april 70-år. I anledning jubileet har Aschehoug samlet forfatterens kjærlighetsdikt fra debuten med Alene ut for nøyaktig femti år siden og fram til fjorårets Båt på fjorden. Samlingen av kjærlighetsdikt, Sommernatt ved fjorden er illustrert av Gro Mukta Holter.

Les også: – Opplever livet med samme intensitet

Så langt i år er det Victoria Dalsberget som utfordrer Trygve Skaug om å selge mest. Dalsberget er inne på tredje plass med årets samling du og jeg (Vigmostad&Bjørke), i tillegg er hun inne på tiendeplass med fjorårets du er nok.

De siste par årene er det Cappelen Damm som har dominert lyrikklista. Nå er imidlertid Aschehoug tilbake i førersetet. Hele seks av femten titler er fra forlaget.

Boklista for lyrikk: April – 2022

(alle utgivelsesår)

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.