Borge blir ny Morgenbladet-bokansvarlig

SKIFTER BEITE: Arne Borge (foto: Erlend Berge)

Arne Borge er ansatt som ny bokansvarlig i Morgenbladet.

– Morgenbladet har vært min foretrukne avis siden jeg ble veslevoksen. Det er en stor ære å nå bli med på å utforme den, sier Arne Borge.

Han er tidligere kulturredaktør i Vårt Land og kommer nå fra stillingen som redaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal.

– Det gjør vondt å forlate forfattere og kolleger i Gyldendal, men jeg måtte gripe sjansen til å jobbe med litteraturdekningen til landets klart beste litteraturavis.

– Vi kunne ikke tenke oss en bedre person

Borge skal ha ansvaret for Morgenbladets bokanmeldelser og arbeide med avisens litteraturjournalistikk. Han har selv bred erfaring som litteraturkritiker, blant annet i Klassekampen, han har vært journalist, reportasjeleder og kulturredaktør i Vårt Land. De siste årene har han vært forlagsredaktør i Gyldendal.

– Vi kunne ikke tenke oss en bedre person til å fylle denne sentrale rollen i Morgenbladets kulturredaksjon, sier påtroppende kulturredaktør Bernhard Ellefsen.

– Arne har en sjelden kombinasjon av kunnskap om litteratur og journalistisk forståelse. Han skal jobbe med et stoffområde som står svært sentralt i Morgenbladets prosjekt og med kritikere som er blant landets aller fremste. Vi gleder oss til å dra nytte av hans analytiske evner og hans svært skarpe penn, sier Ellefsen.